Jó helyen, jó időben

Sok megbízást kapok cégektől sajtótájékoztatók, termékbemutatók szervezésére. Egy jó rendezvénynek számos kritériumnak kell megfelelnie. Most a helyszín kiválasztásával foglalkoznék. 

Mindig figyelembe kell venni a terméket és szolgáltatást, hogy olyan stílusú helyszínt válasszunk, ami illik a brandhez. Szerencsére Budapesten, ahol a legtöbb ilyen típusú programot szervezzük, temérdek jobbnál jobb éttermet, kávézót, galériát találhatunk, ahová szívesen eljönnek a meghívottak.

Mégis érdekes tapasztalat, hogy nem igazán szeretnek kimozdulni a bűvös 5. 6. 2. kerület vonzásából az újságírók, bloggerek. Így, ha számít a meghívottak létszáma, akkor érdemes ezekben a kerületekben kutakodni megfelel helyszín után.

Mivel számos rendezvénynek ad otthont a főváros, a legfelkapottabb helyeket már 2 hónappal az esemény előtt érdemes kibérelni.

Akkor biztosan mi választunk időpontot. Mindig győződjünk meg a hely befogadóképességéről. Hogy képzeltük el a rendezvényt. Ülnek vagy könyöklő asztalnál állnak a vendégeink? Természetesen az sem mutat jól, ha túl zsúfolt a hely, de az sem cél, hogy egymás hegyén hátán tolongjanak az emberek.

A közlekedést is bele kell kalkulálni a rendezvényünk szervezésekor. Hogyan jutnak oda a meghívottak és hol tudnak majd parkolni? Meg tudjuk-e oldani az autók őrzését? Ezeket az ügyféllel időben kell megbeszélni, hogy tudjon ezekkel a költségekkel is számolni.